Luomoan tarina

Luomoan juuret ulottuvat vuoteen 1997 ja yhteistyötapaan, joka alkoi Lahden muotoiluinstituutissa suomalais-japanilaisen Yuki Aben ja Mika Vihavaisen kesken. Yhä jatkuva keskinäinen sparraus ja keskustelu on johtanut myös kolme vuotta kehitetyn Luomoa Wall -seinäjärjestelmän syntyyn. 

 
 
Suunnittelija.jpg

Parempaa
rakentamista

Rakennusalan tuottavuus on vain 10–20 prosenttia*, ja rakentamisen tuotantotalouden professori Olli Seppänen Aalto-yliopistosta kertoo asentajien voivan nykyprosessissa käyttää vain 30 prosenttia työajastaan tuottavaan työhön**. 

Pitkä kokemuksemme valtakunnallisista hankkeista ja rakennustyömailta johti haluun kehittää parempia ratkaisuja rakentamiseen ja oikeasti muokkaantuviin tiloihin. Kipinä suunnitteluun syntyi omassa työssä kohtaamistamme tarpeista ja puutteista, joihin Luomoa Wall on suunniteltu vastaukseksi.

Haluamme myös tehdä asiakkaillemme selvää säästöä. Työmaa valmistuu nopeammin ja tila on käytössä aiemmin. Sähkötöissä säästetään aikaa ja kustannuksia Plug’nPlay-järjestelmällä. Arkkitehdilla on tilaa ja vapautta toteuttaa ennennäkemättömiä ideoita. Käyttäjä voi valikoida ja vaihtaa joustavasti seinän toimintoja tilanteensa mukaan. Käyttäjän vaihtuessa tila on helppo ja nopea kustomoida juuri uuden joukon toiveita vastaamaan.

Joustavuutensa vuoksi Luomoa on myös elinkaareltaan pitkäikäinen ja ekologisempi ratkaisu. Älykästä estetiikasta tinkimättä.

*Tekniikka & talous 9.6.2018 

** Kauppalehti 1.4.2018

annajayuki7_mv.jpg

Suunnittelijoilta suunnittelijoille

Luomoa on työkalu suunnittelijoilta suunnittelijoille. Se on tehty helpottamaan ja vapauttamaan suunnittelutyötä, ja edesauttamaan lopputuloksen valmistumista sellaisena kuin pitikin. Järjestelmä antaa vapaat kädet muodon, mitoituksen ja materiaalien suhteen ja luo edellytykset mitä villeimpään ideointiin – niin sisä- kuin ulkopinnoissa. Autamme myös kustannusten optimoinnissa, parhaan toteutuksen suunnittelussa ja ratkaisun esittelyssä asiakkaalle.

Luomoan taustalla on pitkän yhteistyön lisäksi suunnittelijoidensa vuosikymmenten asiantuntemus kaluste- ja rakennusalan eri osa-alueilta. Luomoan toimitusjohtaja Mika Vihavainen tuntee rakennusalan ja puusepäntyön läpikotaisin: ensin pitkän linjan sukuyrityksensä Puutyö Vihavaisen kautta, sittemmin ison muotoilutoimisto Fusionin vetäjänä ja viimeisen viiden vuoden ajalta työmaiden erikoisosaamista vaativissa projekteissa Spesiaaliasennus Oy:ssa.

Muotoilija Yuki Abella on pitkä kokemus sekä kalustesuunnittelijana että isojen valtakunnallisten tilasuunnitteluhankkeiden sisustusarkkitehtina. Hän on helsinkiläisen muotoilutoimisto Mottowasabin perustajaosakas, ja vastaa seinäjärjestelmän ulkoasusta ja tuotekehityksestä. Suunnittelijajoukkoon kuuluu lisäksi muotoilun moniosaaja ja Mottowasabin perustajaosakas Anna Salonen, joka työskentelee myös Luomoan ilmeen ja viestinnän parissa.

Valmistus.jpg

Ammattiylpeydellä Suomessa

Luomoa-seinäpintojen suunnittelutyö ja valmistus tapahtuu kokonaan Suomessa.

Olemme tehneet paljon töitä tuotantojärjestelmämme eteen, koska meistä tilaamisen pitää olla asiakkaallemme helppoa, toimituksen nopeaa ja asennuksen sujuvaa. Myynnistä ja asiakkaistamme vastaa kokenut ja alan erityispiirteet perin pohjin tunteva Jukka Palomäki.

Luomoa-seinäpintojen metalliosat valmistuvat kuitulaserilla ja taivuttamalla Kempeleellä ja Punkaharjulla. Asiakkaan kulloinkin valitseman pintaverhouksen toteuttavat luotettavat, suomalaiset alihankkijamme. Kokoonpano tapahtuu Mika Vihavaisen isän vuonna 1967 perustaman perheyrityksen puusepänverstaassa Sulkavalla, ja siitä huolehtii Heinolan hienopuuseppäkoulusta valmistunut Kalle Kukkonen. Samasta koulusta lähtöisin on myös asiakkailtamme erityiskehuja keräävä, seinien asennuksista vastaava Jani Pensola.

Joukossamme on vankka materiaalien, mekaniikan, viimeistelyn ja rakennusalan ymmärrys. Teemme  Luomoa-järjestelmän parissa jatkuvaa tuotekehitystyötä, ja lähitulevaisuudessa järjestelmään onkin odotettavissa uusia lisäosia ja -toimintoja.