Yhdessä suunniteltu

 

Lankku

 
 
 

Modulaarinen akustiikkapaneeli syntyi yhteiskehittelyn tuloksena ja suorana vastauksena asiakkaan tarpeeseen.

A S I A K A S E N S I N

Kiireisen koronakevään 2020 mullistuksien keskellä työympäristökehittämiseen ja konseptointiin erikoistunut tilasuunnittelun moniottelija Workspace Oy lähestyi meitä ongelman kanssa. Heidän asiakkaansa tarvitsi nopealla aikataululla tiloihinsa laadukkaan, kotimaisen, päästöluokka-, akustiikkaluokka- ja sisäilmamääritykset täyttävän akustiikkatuotteen, mutta tiloihin sopivaa ratkaisua ei ollut löytynyt.


Y H T E I S T Y Ö T Ä K O R O N A N E H D O I L L A

Sisustusarkkitehdin ja asiakkaan haastavista spekseistä alkoi vauhdikas ja hauska yhteiskehittelyprosessi, jossa kovan paineen alla ja tiukan aikataulun puitteissa luotiin kokonaan uusi tuote. Ideoita vaihdettiin etäpalavereissa ja luonnoskuvat sinkoilivat Turun, Espoon, Savonlinnan, Helsingin ja Punkaharjun välillä. Valmistuneeseen projektiin ja tuotteeseen oltiin niin tyytyväisiä, että tuotekehitystä haluttiin jatkaa ja nostaa Lankku osaksi pysyvää mallistoamme.

//

Lankku on vastaus asiakkaamme
tarpeeseen löytää toimitiloihinsa
korkealaatuinen, kotimainen
ja kaunis akustiikkaratkaisu.

Sirpa Luukkonen, sisustusarkkitehti SIO

H I E N O V A R A I S E T Y K S I T Y I S K O H D A T

Lankusta haluttiin teosmainen ja detaljeja harkittiin tarkkaan. Tekstiilivaihtoehtoia ovat laadukas kierrätysvillasekoite tai 100 %:n villa, ja listavaihtoehtoja tammi, saarni, hiilimusta tai harjattu messinki. Lankku täydentää osaltaan Luomoan kiertotaloudenmukaisen tuotannon mallia - tuote on suunniteltu siten, että pystymme hyödyntämään sen valmistuksessa muun tuotantomme sivuvirtoja ja näin vähentämään hukkaa.

Käytännöllinen ja monipuolinen Lankku on saanut innostuneen vastaanoton. Hauskaa on, että muun maailman sulkeutuessa yhteinen lapsemme Lankku on lähtenyt kiertämään maailmaa, ja löytyy nykyään seiniltä tuhansien kilometrien päässä Savonlinnasta, esimerkiksi useista kolkista Afrikkaa ja Aasiaa.

Lankun design: Sirpa Luukkonen ja Marika Häkkinen / Workspace Oy sekä Luomoan työryhmä